PANOURI RADIANTE ACTIV INFRA HEATING - Cea mai BUNĂ SOLUŢIE pentru încălzirea casei tale!

Prezentare

ÎNCĂLZIRE CU INFRAROŞII! Economic, ecologic şi sănătos!

Cea mai bună alternativă! Folosind panourile de încălzire cu infraroşu aveţi ocazia de a reduce costurile de încălzire cu până la 40% în sezonul de iarnă.

Încălzirea cu infraroşii reprezintă cea mai modernă şi economică alternativă a sistemelor de încălzire tradiţionale. De ce să alegeţi panourile cu infraroşii Activ? Deoarece, cu panourile cu infraroşii ActivHeating ai la îndemână cel mai eficient mod de încălzire şi noi vă putem oferi panouri la preţ de producător.

 

Caracteristici principale ale sistemului de încălzire cu infraroşii

1. Asigură o încălzire uniformă în toată încăperea, fără diferenţe de temperatură între pardoseală şi tavan,
2. Elimină igrasia, fumul de ţigară, praful şi mirosurile neplăcute,
3. Nu produce gaze toxice (CO şi CO2), nu consumă oxigen şi nu produce deloc curenţi de aer,
4. Timpul de încălzire este rapid,
5. Are durată de viaţă nelimitată fără cheltuieli de întreţinere,
6. Montaj simplu şi rapid, nu necesită proiectare, avizare,
7. Se poate muta în altă casă sau încăpere dacă este necesar,
8. Nu prezintă niciun risc de incendiu, explozie, asfixiere,
9. Se utilizează reglaje exacte ale temperaturii (cu ajutorul unui termostat), folosind astfel numai energia strict necesară încălzirii unei încăperi,
10.Asigurã comfortul termic chiar şi la o temperaturã mai mică cu 2-4 grade decât la modalităţile de încălzire clasice.

Contrar sistemelor de încălzire tradiţionale, panoul cu infraroşu nu încălzeşte aerul, ci obiectele din jur.

Astfel, pereţii şi toate corpurile solide devin suprafeţe radiante care stochează energia termică.

Descarca STUDIUL cu privire la eficienţa încălzirii cu panouri radiante, realizat de de Technische Universität Kaiserslauten .

Pentru galerie imagini apasă  AICI.

 

Cum funcţionează panourile cu infraroşu?

Panoul de încălzire cu infraroşu este un obiect plat de formã dreptunghiulară, având o grosime între 1,6 - 5 cm (constructie de natură să economisească spaţiu), care transformă energia electrică în energie termică. Se poate monta atât pe tavan, cât şi pe peretele încăperilor, iar suprafaţa acestuia poate fi vopsită în diferite culori sau decorată.

Cedarea de caldură a elementelor de încălzit se realizează prin radiaţie termică în infraroşu. Căldura emanată este predată obiectelor din încăpere, precum şi pereţilor, , iar aerul din încăpere este încălzit de aceste obiecte şi pereţi (obiectele, pereţii transferă căldura încet şi uniform către aerul spaţiului). Aerul se încălzeşte uniform, diferenţa de temperatură între podea şi tavan fiind aproape imperceptibilă (1-2 grade).

Difuzia căldurii către spaţiul încăperii se realizează cu radiaţie cu lungime de 7-10 µm (infraroşii lungi). Acesta este exact tipul de căldură cu care soarele încălzeşte Pământul.

Contrar radiaţiilor ultraviolete, cu efect negativ sau microundele folosite în cuptoare, panoul radiant emite unde lungi (infraroşii, unde termice), cu efect pozitiv. Această radiaţie termică se poate compara cu căldura sobei de teracotă.

Panourile ActivHeating sunt produse cu o tehnologie revoluţionară, ele având toată suprafaţa radiantă, nu numai anumite secţiuni, datorită firelor de încălzire incluse în panou.

Cum calculez necesarul de panouri?

Se calculează cu 20-35W/mc putere montată necesară în funcţie de construcţia şi nivelul de izolaţie a clădirii.
Iar pentru o calculaţie exactă vă rugăm să ne trimiteţi dimensiunile încăperilor separat (inclusiv înăltime), respectiv informaţii cât mai exacte privind izolaţia casei. Pe baza acestor informaţii noi vă trimitem gratuit calculaţia necesarului.

Reglajul temperaturii

Reglajul temperaturii se poate realiza prin termostate montate separat în fiecare încãpere, programarea sau reglajul se va efectua separat pe fiecare termostat în functie de variantã: dacã este termostat programabil sau termostat simplu, doar cu reglaj de temperaturã. Senzorii de temperaturã sau termostatele se vor monta la o înãltime de cca. 1,4 m pe pereti interiori.

 
     

 

 

Computherm Q3 este un termostat digital simplu, fãrã program sãptãmânal.
Poate comanda un aparat de încãlzire sau rãcire, climatizare.
Sensibilitatea cuplãrii-decuplãrii este de ±0,2°C sau ±0,3°C, selectabilã.
Afisajul este usor lizibil si indicã atât temperatura setatã cât si temperatura existentã în încãpere.

Functia antiînghet asigura minim 7°C.

   

 

 

  Computherm Q7 este un termostat digital complex, prezintã multe facilitãti, cu toate acestea este foarte usor de programat si de utilizat. Poate comanda un aparat de încalzire sau rãcire, climatizare. Permite program separat pentru fiecare zi a sãptãmânii, independent de celelalte zile. Programul unei zile este format din 6 perioade de timp, de la P1 pânã la P6, cu 6 temperaturi diferite. Sensibilitatea cuplãrii-decuplãrii este de ±0,2°C. Afisajul poate fi iluminat pentru operarea mai usoarã în întuneric. Afisajul este usor lizibil si indicã atât temperatura setatã cât si temperatura existentã în încapere. Cele douã butoane mari + si -, permit suprascrierea valorii temperaturii setate prin program.

 

Modelele de mai sus se pot achizitiona si variante fara fir, modelele Q3RF si Q7 RF functioneaza prin radiofrecventa, astfel se elimina cablurile de la termostat, si termostatul se poate muta in diferitele puncte ale incaperii.
Schema de montaj al termostatelor puteti vedea AICI.

Sfaturi pentru montaj:

Panourile de încãlzire se vor monta pe tavanul încãperii împãrtite egal, tinând cont de pierderile de cãldurã cât si de esteticã. Cablajul poate fi ascuns sau în canale, este recomandatã utilizarea cablurilor de cupru 2x0,75.

Senzorii de temperaturã sau termostatele se vor monta la o înãltime de cca. 1,4 m pe pereti interiori.

Automatizarea se va monta într-un loc vizibil la nivelul ochilor pe perete, unitatea de putere se va monta la un loc mai greu accesibil, la o înãltime mai mare.

Pentru informatii detaliate vã rugãm sã ne contactati.