ACTIV INFRA HEATING INFRAVÖRÖS FŰTÉS - Dekoratív fűtés az Ön lakásába !

Az infrasugarakról

INFRAVÖRÖS FŰTÉS! Olcsó és egészséges fűtés.

A legjobb alternatíva! Az infravörös fűtő panelek alkalmazása akár 40% -nál is takarékosabb a hagyományos fűtési rendszerekhez képest.Bárhol alkalmazható. Új építésű házak esetén a beruházási költség jóval alatta marad a szokványos rendszerekhez képest.Egyszerű és gyors beüzemelés.

Az infravörös fűtés jelenti a legmodernebb és gazdaságilag nagyon kedvező alternatíváját a fűtésnek. Így bizonyára a modern lakáskultúra kedvenc fűtési módszerévé válik. Nemcsak az alacsony befektetési és működtetési költségek miatt, hanem azért is, mert az infravörös fűtés kedvezően stimulálja az emberi test funkcióit és jelentősen csökkenti a por mennyiségét a helységben, valamint a takarékos infrapanel, infra radiátor és fűtőpanel megfelel a mai design elvárásoknak is.

Az infravörös fűtés föbb előnyei :

1. Azonnal és gazdaságosan melegít, helyet takarít meg, nem égeti az oxigént, nem okoz fejfájást, nem termel port
2. Biztonságos, a meghibásodás szinte kizárt
3. Egyszerű kezelése és szabályozása, termosztát segítségével
4. Eltávolítja a nedvességet, higiénikus és tiszta környezetet biztosít
5. Egyszerű telepítés és működtetés
6. Falra, mennyezetre vagy állványra is szerelhető
7. A hő irányítható és ellenőrizhető
8. Elpusztítja a baktériumokat és mikroorganizmusokat – teljesen egészséges környezetet biztosít
9. Pontosan kiszámítható az elektromos áram fogyasztása minden helységre vagy az egyes fűtőtestekre
10.Fény, fényfűtés lehetősége
11.Napkollektorral kiegészíthető, hatékonyabbá tehető,
12.Gazdaságos villanyfűtés, gazdaságos design, gazdaságos fény.

Az infrafűtés a hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben nem a levegőt melegiti fel, hanem a falakat, tárgyakat. Ezek sokkal tovább tárolják a meleget, mint a levegő és jobban vissza tudják adni a meleget a lakótérbe.

Galéria megnyitásához kattints  IDE.

Hogyan működik az infrafűtés? Akár a nap!

A Nap infravörös sugarakat bocsát ki, ezzel melegíti a Földet, a tárgyakat, az élõlényeket, anélkül hogy felmelegítené az egész világûr levegõjét. A Nap átadja melegét a hideg tárgyaknak, amelyek a maguk során meleget bocsátanak ki a levegõbe, felmelegítve ezáltal a környezetüket. Az infrasugárzású panelek, infrapanelek, az elektromos energiát alakítja hővé, amely egyenletesen van elosztva a helyiség légterében. Ezt a hõt átviteli közeg nélkül adják át a helységben lévõ tárgyaknak, valamint falaknak, a helységben lévõ levegõt pedig ezek a tárgyak, falak (lassan, egyenletesen) melegítik fel.

A hõ áramlása a helységben 7-10 µm (hosszú IR) infravörös sugarakkal maximalizálják a hőleadást. Ez éppen az a fajtája a hőnek, amellyel a Nap melegíti Földünket és minden élőlény 99%-ban szívja magába.

Az elektromos infrapanel nem tartalmaz futoszálat azaz nincs "cekasz". Az aktív felület egy félvezeto futoelem. A futoelem hosszanti oldalán közel a szélkehez teljes hoszban elektróda helyezkedik el. Az elektródák között megszilárdult vegyi vezeto réteg két oldalról szigetelo anyag közé préselve.

A futoelem aktív futofelülete kvarcréteggel van érdesítve. Ezzel a technikával adott geometriai korlátokon belül megnövekedik a sugárzó felület és a sugárzás intenzitása is. A hopanel inaktív felülete szigeteloanyagnak hotükörrel befedve, így érjük el az, hogy csak a futendo tér felé sugározzon. Az elektromos infrapanel mivel nem tartalmaz futoszálat így élettartama gyakorlatilag korlátlan.

A gyári garancia a panelokra vonatkozóan 10 év.

Az elektromos infrapanel infrasugárzással melegítenek. A bevezetett elektromos energia infrasugárzássá alakul át. Az infrasugárzásnak két tartománya van, a rövid és a hosszú hullámú infrasugárzás. A rövidhullámú infrasugárzás magas hofokú, a hosszú hullámú alacsony hofokú. Itt a választóvonal kb 250°C körül van.
250°C felett az infrasugárzás rövid hullámú míg ez alatt hosszúhullámú.

A nap magas hofokú rövid hullámú infrával sugározza a földet. Rövidhullámú infrasugárzásnak a tulajdonsága az, hogy át tud hatolni a föld légterén és az ablak üvegein is. A rövidhullámú infrasugárzás áthatolva a légrétegen eléri a földet, lehul és hosszú hullámként verodik vissza. A hosszú hullámú infrasugárzásnak a tulajdonsága, hogy nem tud áthatolni a légrétegen és az ablak üvegen sem.

Az elektromos infrapanel felületi homérséklete 90-120°C közötti, ebbol adódóan hosszú hullámú infrasugárzással sugároznak. A futési rendszerbe belesegít a nap sugárzása is mert be tud sugározni az ablaküvegen, de a hopanelek sugárzó hoje benn marad az ablaküvegen belül, mert hosszú hullámú ezért nem tud kifelé sugározni.
A hopanelekbe vezett villamos energia szinte veszteség nélkül alakul át hoenergiává.
A hatásfoka 95-97%.

Kedvezoen hat az ember pszihikumára, foleg idos embereknél, gyermekeknél és újszülötteknél. Nagyon hatékony a mozgásukban "korlátozott" emberekre, pl. diákokra, betegekre; bolti pénztárosokra stb. Az infrapanelek használatának az egészségre nincs negatív hatása, ellenkezoleg, javítja a közérzetet.

Hogyan számítom ki, hogy hány darab infrapanelre van szükségem egy helység kifûtésére?

20-35 W/m3 fölszerelt teljesitménnyel kell számolni a helység szigeteltségétõl függõen. 
Egy ingyenes, személyre szabott számításért megkérjük hogy küldje el a helységek méreteit (hosszúság, szélesség, magasság), valamint az épület szigelésének típusát/fokát.
Ezeknek az információknak a birtokában mi INGYENES szükségletszámítást küldünk.